Dog Blog Search

Photobucket
Welcome to Annabel's Canine Blog, where the place goes to the dogs!!

December Picture of the Month!

December Picture of the Month!
"'Twas the night before Christmas.."

Translate

The Paw Message Board (updated occasionally)

• New Picture of the Month

Send me pics and info about your dog at: annabelsdogblog@gmail.com
It could be the next featured pooch!



Wednesday, March 31, 2010

Dogstumes!


Today's dogstume is the Casual Canine Dogicula Costume!

"From the big screen, to TV, and books, vampires are extra hot this year! Our Casual Canine® Dogicula Costume is loaded with classic vampire details at a great price.

The black velour jacket has a red lining and a built-in white shirt with a red satin bow tie, and a collar that can be worn up or down for warmth or different looks.

The Casual Canine® Dogicula Costume also features a matching removable cape with pointed edges along the bottom for extra drama. Fastens with Velcro® from neck to belly. Designed for comfort and convenience with a leash hole and exposed lower belly."

Info, product and pic from: http://www.fivestarfido.com/p-95013-casual-canine-dogicula-costumes-costumes-for-dogs.aspx

Answers to Quiz!

Here are the answers to yesterday's quiz!


What is the book title of the story about a boy who saves a dog?

a) Saving Shiloh
b) Shiloh Season
c) Shiloh
d) Super Shiloh

A: Shiloh

What is the smallest dog in the world?

a) Chihuahua
b) Yorkshire Terrier
c) Pomeranian
d) Dachshund

A: Chihuahua

What is the biggest dog in the world?

a) Great Dane
b) Dalmation
c) Irish Wolfhound
d) Saint Bernard

A: Irish Wolfhound

What is the average weight of a yorkshire terrier?

a) 5 pounds
b) 7 pounds
c) 2 pounds
d) 4 pounds

A: 7 pounds

Tuesday, March 30, 2010

Dog Pic!


Here's a picture of my friend and his dog! He is very sensitive and meek, but also very kind.and friendly..a happy, frolicky dog who loves all people and other dogs...especially girls and ladies with sweet voices. Loves to bark and chase squirrels though! When we got him in the shelter he had come up from West Virginia with his mom and siblings and was trembling in the back of a cage. Now he is a very happy 6.5 year old doggy!

Ding Dong Dogs!

Are you ready for Ding Dong Dogs?

What is the book title of the story about a boy who saves a dog?

a) Saving Shiloh
b) Shiloh Season
c) Shiloh
d) Super Shiloh

What is the smallest dog in the world?

a) Chihuahua
b) Yorkshire Terrier
c) Pomeranian
d) Dachshund

What is the biggest dog in the world?

a) Great Dane
b) Dalmation
c) Irish Wolfhound
d) Saint Bernard

What is the average weight of a yorkshire terrier?

a) 5 pounds
b) 7 pounds
c) 2 pounds
d) 4 pounds

Answers will be given out tomorrow so stay tuned!

Monday, March 29, 2010

Crazy Dawgs!


"It's raining dogs!!"

Pic from: http://media.merchantcircle.com/28080192/ATT00001_medium.jpeg

Thursday, March 25, 2010

Doggy Goods!


Today's Doggy Good product is the Petmate Deluxe Fresh Flow 108 oz. Purifying Pet Fountain!

"Our Fresh Flow Purifying Pet Fountain encourages your pet to drink from its gently flowing stream of fresh, cool water. Drinking more water reduces risk of urinary diseases. Prevents bad tastes and odors by filtering out impurities. Aerates water while cooling it naturally. Deluxe model features larger reservoir for use by multiple pets. Silent running submersible pump. Translucent reservoir automatically adds water as needed. As a bonus you will receive two replaceable charcoal filters that remove contaminants, a 60 day supply. On/off switch with low voltage system for pet safety that plugs into standard household outlet. Ramp reduces splashing and quiets running water. Made of easy to clean plastic and has non skid rubber feet that ensure it remains secure. Convenient handle for easy lifting."

Info, product and pic from: http://www.petco.com/product/9399/Petmate-Deluxe-Fresh-Flow-108-oz-Purifying-Pet-Fountain.aspx

Wednesday, March 24, 2010

Answers to quiz!

Here are the answers to yesterday's quiz!


1. Do dogs dream?

a) No
b) Yes
c) People are not certain
d) Kind of

A: People are not certain

2. Can dogs run faster than humans?

a) Yes
b) No
c) People are not certain
d) Of Course

A: Of Course

3. What is the difference between the highest wait of a Yorkshire Terrier and the highest weight of a Greyhound?

a) 63 pounds
b) 40 pounds
c) 100 pounds
d) 57 pounds

A: 63 pounds

4. What is the name of the girl chihuahua in Beverly Hills Chihuahua?

a) Frenchesca
b) Tawni
c) Lucy
d) Chloe

A: Chloe

Dogstumes!


Today's dogstume is the Casual Canine Devil Dog Costume!

"Our Casual Canine® Devil Dog Costume is sinfully cute and cozy! This head-to-toe Halloween look features a short red pile plush body with full front sleeves and back leg holes. Sturdy, black felt wings are foam-filled to keep their shape. The hood features a face-framing widow’s peak and classic devil horns.

The Casual Canine® Devil Dog Costume complements human angel or devil costumes perfectly! Fastens with Velcro® from neck to belly. Designed for comfort and convenience with a leash hole, lower belly cut-out, and a non-stick poly-lined interior."

Info, product and pic from: http://www.fivestarfido.com/p-95014-casual-canine-devil-dog-costumes-costumes-for-dogs.aspx

Tuesday, March 23, 2010

Ding Dong Dogs!

Welcome to today's Ding Dong Dogs quiz!

1. Do dogs dream?

a) No
b) Yes
c) People are not certain
d) Kind of

2. Can dogs run faster than humans?

a) Yes
b) No
c) People are not certain
d) Of Course

3. What is the difference between the highest wait of a Yorkshire Terrier and the highest weight of a Greyhound?

a) 63 pounds
b) 40 pounds
c) 100 pounds
d) 57 pounds

4. What is the name of the girl chihuahua in Beverly Hills Chihuahua?

a) Frenchesca
b) Tawni
c) Lucy
d) Chloe

Answers will be given out tomorrow so stay tuned and take the quiz!

Monday, March 22, 2010

Crazy Dawgs!


"Oh yeah! I said it!"

Pic from: http://farm2.static.flickr.com/1360/1474119433_582cedcfd8.jpg

Friday, March 19, 2010

Ask Annabel ~ Irish Setters!


Hello Everyone! I haven't done Ask Annabel for a while so I'll be doing it today! Hope you can build up on your facts for next week's quiz!

#1. "The Irish Setter is an active bird dog."
#2. "The long, lean head has at least double the width between the ears then it does in length."
#3. "The body is slightly longer than tall."
#4. "When viewed from the front the skull is oval and when viewed from the top it is slightly domed."
#5. "The nose is either black or brown with wide open nostrils."
#6. "The medium sized eyes are almond shaped, set somewhat wide apart and are either dark to medium brown in color."
#7. "The triangular, low-set ears are thin and hang close to the head."
#8. "The front legs are straight and the feet are rather small with arched toes."
#9. "The long tail almost reaches the hock."
#10. "The coat is short and fine on the head and the front side of the legs and medium in length on other parts of the body. There is an even longer feathering on the ears, back of the legs, belly and brisket extending to the chest. Coat colors include mahogany to a rich chestnut red. There is no black, but maybe a small amount of white on the chest, throat, toes and sometimes a thin centered streak on the top of the head. Young dogs can sometimes have a silvery-gray color behind the ears and legs that usually disappears as the dog grows."
#11. "Irish Setters are energetic, intelligent, affectionate, loving, high-spirited, and full of energy."
#12. "They have no guarding instincts, get along with other pets, and are good with children."
#13. "Relatively easy to housebreak."
#14. "Height: "26-28 inches (66-71 cm.)"
#15. "Weight: 65-75 pounds (29-34 kg.)"
#16. "The Irish Setter is not recommended for apartment life unless the owners are active daily joggers or bikers and plan on taking the dog along with them. They do best with a large yard."
#17. "Life Expectancy: About 11-15 years."

Info from: http://www.dogbreedinfo.com/irishsetter.htm
Pic from: http://www.greatdreams.com/war/Irish_Setter_stand.jpg

Thursday, March 18, 2010

Doggy Goods!


Today's Doggy Good is the Self Warming Deluxe Bolster Bed!

"Not only does this dog bed provide den-like bolster support on three sides, but it also warms your pet without electricity. This unique bed has a thermal layer, quilted right into the plush sleeping area, that reflects your pet's own body heat. The ideal choice for dogs that get chilled easily, such as smaller breeds, older pets, or those with thin hair coats. Also the ideal bed for wintertime. Send your pet into dreamland in snuggly comfort with this self-warming bed. MiracleLoft® overstuffed bolster offers essential support and security. Base is stuffed generously with MiracleLoft polyfil and cedar chips for lasting freshness. Zippered base and bolster let you remove the polyester/cotton cover and liner insert for machine washing. Sorry, this bed cannot be personalized.

Please specify color: Olive Bailey's Paws, Charcoal Bailey's Paws, or Taupe Bailey's Paws."

Info, product, and pic from: http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?c=3307+1+21107&pcatid=21107

Wednesday, March 17, 2010

Answers to quiz!

Here are all the answers to yesterday's quiz!

1. Never feed a dog...

a) Chocolate
b) Peanuts
c) Broccoli
d) Ear Wax

A: Chocolate

2. What percentage of people with allergies have allergic reactions to dogs?

a) 15-30%
b) 50-60%
c) 70-80%
d) 5-10%

A: 15-30%

3. What is the name of the new product where your dog can do its business inside without making a mess on the floor or any furniture?

a) The Magic Wee Away
b) The Pee Pee Patch
c) The Doggy Diaper
d) The Potty Patch

A: The Potty Patch

4. What kind of dog does Barack Obama have?

a) Cocker Spaniel
b) Poodle
c) Cockapoo
d) Labradoodle

A: Labradoodle

Dogstumes!


Today's Dogstume is the Firedog Costume!

"The Fire Dog Pet costume includes a firefighter jacket, hat and toy fire extinguisher. Includes: Jacket, hat and toy. *Please note: The hat will differ slightly from the one shown. The hat does not actually have a VELCRO® brand closure strap, but has an adjustable elastic string."

"100% polyester
Hand wash, air dry flat."

Pic, info and product from: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3266533&CAWELAID=234104319

Tuesday, March 16, 2010

Ding Dong Dogs!


Are you ready for Ding Dong Dogs? Here's the quiz today to check up on your knowledge about dogs!

1. Never feed a dog...

a) Chocolate
b) Peanuts
c) Broccoli
d) Ear Wax

2. What percentage of people with allergies have allergic reactions to dogs?

a) 15-30%
b) 50-60%
c) 70-80%
d) 5-10%

3. What is the name of the new product where your dog can do its business inside without making a mess on the floor or any furniture?

a) The Magic Wee Away
b) The Pee Pee Patch
c) The Doggy Diaper
d) The Potty Patch

4. What kind of dog does Barack Obama have?

a) Cocker Spaniel
b) Poodle
c) Cockapoo
d) Labradoodle

Answers will be given out tomorrow so please stay tuned and take the quiz!

Pic from: http://www.dogbreedinfo.com/images17/NorthernInuitDogFreya14wks.JPG